Converse sneakers har været populære i over 100 år. Lad os derfor se på historien bag dette mærke og fokusere på de modeller, der længe har været blandt de mest populære. Lad os desuden tale om, hvordan man kan skelne de originale sko fra efterligninger.

Kilde: Pixabay
 

Converse sneakers gennem det 20. århundrede

I 1908 grundlagde en vis Maher Converse en fabrik i den lille by Malden i den amerikanske stat Massachusetts, som han navngav Converse Rubber Shoe Company efter sit eget efternavn. Fabrikken fokuserede på gummisåler til arbejdssko og senere også på damesko, herresko og børnesko med gummisåler. Et vendepunkt kom i 1917, da de nu berømte sneakers ved navn Converse All Stars blev fremstillet, som blev populariseret af den daværende basketballspiller Chuck Taylor, der også efter sin karriereslutning bidrog til salget som sælger.
 
Historien om Converse sneakers begyndte således for over 100 år siden. Også i de følgende årtier var de meget populære blandt basketballspillere, men også blandt atleter og medlemmer af den amerikanske hær. De mistede deres dominans indenfor basketballsporten i 70'erne, da NBA-spillere begyndte at bruge konkurrerende Adidas Superstar sko, men de forblev meget populære. Det gælder ikke kun for sportsfolk. De blev eksempelvis også båret af medlemmer af bandet The Beatles, samt frontmanden for Nirvana, Kurt Cobain. Sneakers blev således meget populære blandt unge mennesker."Converses" i socialistiske Tjekkoslovakiet

Det er interessant at bemærke, at "Converses" også kunne fås i Tjekkoslovakiet før 1989. Det var dog naturligvis ikke de ægte Converse sneakers. De blev fremstillet i Kina og bar navnene Forward og Warrior. Trods dette lignede de meget de amerikanske basketballsneakers. De var mest tilgængelige i hvid, men nogle gange også i blå. I Tjekkoslovakiet var de populære i 70'erne og 80'erne, ikke kun til sportsaktiviteter, men også til daglig brug. Desuden var de bestemt ikke af dårlig kvalitet.
 

Converse sneakers i det nye årtusinde

Populariteten af Converse sneakers ændrede sig ikke ved indgangen til det tredje årtusinde. Tværtimod. Store ændringer fandt dog sted. I 2003 blev dette mærke opkøbt af firmaet Nike. Under dette brand sælges der stadig herre-, dame- og børnesko, men nu kan man også købe tøj i forskellige farver, former og mønstre. Sammenslutningen af disse to modegiganter har derfor ført til en udvidelse af produktudbuddet, hvilket betyder, at der stadig er stor interesse for produkterne fra dette mærke, også takket være yderligere skridt, der er taget.
 
I 2009 lancerede Converse sit skateboardprogram under navnet Cons, med ambassadører som Kenny Anderson, Anthony Pappalardo, Nick Trapasso, Jason Jessee og Mike Anderson. 10 år senere vendte mærket tilbage til topbasketball med skoene All Star Pro BB, der kombinerer den traditionelle Converse-stil med moderne Nike-teknologi. Den første spiller, der prøvede det nye produkt, var Kelly Oubre Jr. Senere blev der også indgået aftaler med andre basketballspillere, herunder Natasha Cloud fra WNBA.
 

Populære Converse skomodeller

Du kan i dag anskaffe Converse sko i forskellige designs, hvoraf nogle er klassisk snit, mens andre ser lidt bizarre ud. Hvilke modeller er de mest populære?
 
  • Converse All Stars - de var de første, og de er stadig populære. Skoene, også kendt som Chuck Taylor All Stars, var populære blandt basketballspillere indtil 60'erne, men fra 80'erne blev de mere populære som fritidssko i retrostil. For nylig skete der en tilbagevenden til topbasketball med modellen Pro BB. Converse All Stars er optrådt i hundredvis af film, herunder Tilbage til fremtiden og I, Robot.
  • Converse The Weapon - sko, der blev introduceret i 1986 og igen målrettet mod basketballsporten. De blev fremstillet i to farveskemaer for at matche farverne på basketballholdenes uniformer. De havde en læderkonstruktion og tykt polstring for øget komfort. De første ansigter af denne model var Larry Bird og Magic Johnson. Senere blev der også skabt nye varianter som The Loaded Weapon og The Weapon 86.
  • Converse Cons - fodtøj udelukkende fremstillet til skateboardbrug. De er lavet af meget slidstærke materialer og sikrer komfort (ikke kun) under skateboarding. De fås i både lave og høje udformninger og er egnede for både mænd og kvinder, der lever skateboardlivsstilen.

Sådan spotter du forfalskninger af Converse sneakers

Mange sko forsøger at efterligne Converse All Star sneakers. Derfor bringer vi dig nogle tips til, hvordan du kan identificere en efterligning, så du kan være sikker på, at du har de ægte originaler på fødderne.
  • På tungen og i hælområdet bør der være et Converse All Star mærke.
  • Desuden bør der være et Converse mærke på den indvendige sål.
  • I ankelområdet er der et logo i en cirkel, som findes på begge sko.
  • Originalerne kan også kendes på udførelsen. Kanterne på skoene er helt lige, og sålen skal være af gummi og fast.
  • Uanset om du køber Converse sneakers i en fysisk eller online butik, bør de være pakket i en original æske.