Figurformende undertøj er en type beklædning, der er i direkte kontakt med huden og hjælper med at forme forskellige dele af kroppen. Lad os derfor se nærmere på, hvilke typer der findes, hvad de kan, og hvordan man vælger den rigtige størrelse og kompressionsniveau.

Hvad for slankende undertøj kan man få?

Slankende undertøj hjælper kvinder (og mænd) med hurtigt at opnå den ønskede figur. Afhængigt af typen kan det fastholde bestemte kropsdele. Hvilke varianter har du til rådighed?

 • Slankende bodyer – velegnet til at forme bagdelen, men også taljen og maven. Om vinteren kan sådan en "body" desuden holde ryggen og især hofterne varme.
 • Slankende undertrøjer – beregnet til at forme den øvre del af kroppen. Der findes dog også forlængede modeller, som også hjælper med at forme bagdelen.
 • Slankende bh'er – har en rent praktisk funktion. De kan være nyttige for fysisk aktive kvinder med større bryster, som de kan forhindre i at hoppe smertefuldt under sport.
 • Slankende bælter – former, former og reducerer volumen og form på maven og siderne. De er passende ikke kun for kvinder, men også for mænd.
 • Slankende T-shirts, tanktoppe og boxershorts – herrer kan også bruge denne type slankende undertøj til at forme deres figur, som oftest bæres under skjorter og bukser.
 • Slankende trusser – hjælper primært med at forme bagdelen. Du har mulighed for klassiske trusser eller modeller med høj talje, som også former taljen og maven.
 • Slankende underkjoler – undertøj, der kan hjælpe med at forme stort set hele figuren, og som især bruges ved specielle lejligheder.
 • Slankende leggings – hjælper ikke kun med at forme lårene, men nogle modeller kan også hjælpe med andre dele af kroppen. De kan også finde anvendelse under sportsaktiviteter.

Hvorfor fokusere på figurformende undertøj?

Som det fremgår af de foregående linjer, kan denne type beklædning have en bred anvendelse og hjælper desuden med mange problemer. Lad os nu fokusere på, hvad figurformende undertøj kan gøre.

 • Sikrer en slank talje. Dermed kan det fremhæve kvindelige kurver, som mange kvinder ønsker, men som de ikke er i stand til at opnå naturligt.
 • Garanterer en flad mave. En hængende mave giver ofte ikke kvinder meget selvtillid, hvilket kan ændre sig hurtigt med figurformende undertøj.
 • Hjælper med at forme en rund bagdel. Figurformende trusser, undertrøjer, leggings eller boxershorts kan sikre din bagdel den ønskede form.
 • Effektivt slankende for benene. Især figurformende leggings kan perfekt forme lårene og eventuelt også læggene, hvilket kan være lige så vigtigt.
 • Har også praktiske egenskaber. Figurformende undertøj kan ikke kun hjælpe med selvtilliden, men er også velegnet som tilbehør til sport og andre fysiske aktiviteter.
 • Er for alle. Dette undertøj er ikke kun beregnet til personer med en større krop. Det hjælper med at forme figuren også for slankere individer, og det kan også bruges til at skjule sømmene fra almindeligt undertøj under tøjet, hvilket kan være nyttigt f.eks. til aftenkjoler.
 • Ser godt ud. De praktiske funktioner er kun en af egenskaberne ved figurformende undertøj. Hvis du ser på dets udvalg, vil du opdage, at det også kan være visuelt meget tiltalende.
 • Du vil føle dig komfortabel. Nogle mennesker frygter, at de vil føle sig utilpas i sådant undertøj. Men der er ingen grund til bekymring, det er nok at vælge den rigtige størrelse og grad af kompression...

Hvordan vælge den rigtige størrelse og grad af kompression for figurformende undertøj?

Figurformende undertøj kan være lavet af forskellige materialer. Ofte består det af syntetiske materialer, især elastan og polyamid. Når du vælger, bør du dog fokusere især på det rigtige snit og den rigtige størrelse, hvilket er afgørende for funktionalitet og komfortfølelse. Den rigtige størrelse skal svare til størrelsen på dit almindelige undertøj. For små eller for store modeller vil hverken være effektive eller komfortable at have på. Med figurformende undertøj er det også nødvendigt at fokusere på graden af kompression ("Level"). I denne henseende har du tre muligheder.

 • Soft Control (Level 1) - sådan figurformende undertøj giver kun let formning og kompression, så det er virkelig meget komfortabelt og kan bæres uden problemer hver dag.
 • Mid Control (Level 2) - disse modeller komprimerer mere, så de kan forme figuren mere effektivt. Også i dette tilfælde kan du bære dem regelmæssigt, dvs. praktisk talt hver dag.
 • Max Control (Level 3) - undertøj lavet af faste materialer, som virkelig kan slanke betydeligt. På den anden side er det ikke egnet til regelmæssig brug, og du bør kun bære det ved særlige lejligheder.

Afsluttende tip: Du er måske interesseret i, hvordan du passer på figurformende undertøj. Selvom det kan vaskes i maskinen, bør du vælge et skånsomt vaskeprogram. Desuden anbefales det generelt ikke at bruge skyllemiddel, og du bør bestemt ikke tørre det i tørretumbleren eller stryge det. Disse trin kan nemlig beskadige det uopretteligt.